Поклон честитке за бебе

Почетак » Поклон честитке за бебе » Вести » Поклон честитке за бебе

 

Помоћник градоначелника Радоица Рстић и начелница Градске управе за друштвене делатности Јелица Стојановић уручили су данас три поклон честитке у износу од по 20.000 динара мамама три прворођене бебе са пребивалиштем на теритирији града Ваљева у новогодишњој ноћи 1.и 14. јануара 2013. године. Поклон честитке добиле су маме Јелена Марић, Радојка Миливојевић и Ружа Митровић. Помоћник Рстић и начелница Стојановић посетили су данас Јелену Марић у Регионалној болници Ваљево и том приликом помоћник Рстић је оценио да су ове послон честитке знак пажње Града и само једна од подстицајних активних мера за повећање наталитета. „Ја сам данас обишао овде у Болници обишао Јелену Марић, мајку која је првог дана Нове године по Јулијанском календару донела на свет здравог дечака и уручио јој поклон честитку у износу од 20.000 динара. Данас ћемо обићи и Ружу Митровић која је родиал девојчицу, као и Радојку Миливојевић која је на свет донела дечака, који је иначе треће дете у породици. Оне се налазе код куће и њима ћемо такође уручити поклон честитку у име градоначелника у износу од по 20.000 динара“, рекао је Рстић. Он је овом приликом нагласио и то да се из републичког буџета за прворођено дете издваја износ од 35.000 динара, за друго дете породица добија 137.000 динара у 24 једнаке месечне рате, а за треће 246.000 динара такође у 24 једнаке месечне рате.
 
„Град Ваљево спроводи и активне мере којима је предвиђено да свако треће дете и свако следеће дете у прородици може бесплатно боравити у вртићу. Друга мера је да свака назапослена породиља добија по 10.000 динара месечно док дете не наврши годину дана“, рекао је Рстић.
Нова мера подршке повећању наталитета у Ваљеву је подршка програму вантелесне оплодње. „У буџету за те намене планирали смо три милиона динара и шанса ће бити пружена свим оним паровима где су урађена два безуспешна покушаја вантелесне оплодње финансирана из републичког буџета. Град Ваљево ће финансирати трећи покушај вантелесне оплодње. КОлико ће бити тих захтева видећемо у току године, мислим да средства која су одвојена нису довољна, али је веома значајно да је ово први корак и да је учињена та прва иницијатива, да се размишља о томе како да се помогне паровима са подручја Града који желе да имају потомство“, рекла је овом приликом начелница Јелица Стојановић.  
 
Јелена Марић, мама малог Луке који је рођен само пет минута после поноћи 14. јануара, захваливши се на поклону, рекла је овом приликом да ће новац искористити за куповину беби опреме и да јој је свака помоћ значајна.
 
Након посете Болници помоћник Рстић и начелница Стојановић посетили су и породице породиља Митровић и Миливојевић и уручили су поклон честитке у износу од по 20.000 динара.

 

Leave a Comment