Поклон пакети за децу

Почетак » Поклон пакети за децу » Вести » Поклон пакети за децу
Шеснаесторо малишана узраста од 2 до 14 година из социјално и материјално угрожених породица добили су пакете са гардеробом и средствима за личну хигијену. Укупна вредност сваког пакета је 20.000 динара.
 
Ову хуманитарну акцију Град Ваљево реализује већ четврту годину у оквиру имплементације Локалног плана акције за децу. Програмом су обухваћена деца са евиденције Центра за социјални рад, смештена у старатељске породице, деца без родитељског старања, као и деца о којима брину самохрани родитељи.
 
Градоначелник Зоран Јаковљевић приредио је пријем, изразивши овом приликом задовољство што је у прилици да уручи помоћ најмлађим суграђанима.
 
„Град Ваљево чини велике напоре да у овим тешким временима помогне својим социјално најугроженијим суграђанима. У овој години издвојили смо из буџета око 500.000 динара за бесплатну ужину за 110-оро деце узраста од првог до четвртог разреда свих седам ваљевских основних школа. Реализована је школица пливања током летњег распуста за 120 малишана. Осим тога, реализовали смо и три пројекта који су изабрани конкурсом,од којих бих посебно издвојио представу „Гарави сокак“. Поклони које уручујемо данас су скромни у односу на потребе ове деце, али говоре о томе да Град брине о својим најмлађима и да се труди да помогне онима који су најугроженији,“ рекао је градоначелник.
 
Град Ваљево ће и ове године упутити новчану помоћ у износу од 50.000 динара и Јелени Кићановић, девојчици из села Бачевци, која живи у шесточланој сиромашној породици.
 
Из буџета Града у овој години издвојено је два милиона динара за све ове садржаје.

Leave a Comment