Поклон за прворођену бебу у 2017. години

Почетак » Поклон за прворођену бебу у 2017. години » Актуелно » Поклон за прворођену бебу у 2017. години
beba DavidbebaDSC_0813DSC_0818

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић и начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Александар Вујић Суботић посетили су породицу Секулић и прворођеној беби у 2017. години, малом Давиду и његовој мами Јелени, уручили поклон честитку у износу од 20.000 динара и поклон пакет са средствима за хигијену у вредности од 7000 динара.

Градоначелник Гвозденовић овом приликом је нагласио да ће Град скупштинском одлуком повећати износ надокнаде за прворођену бебу, а један од приоритета руководства Града биће и повећање наталитета.  „Град Ваљево помаже финансијски Центар за вантелесну оплодњу који је елитни центар на нивоу Србије. Центар који води др Будимировић има изванредне резултате у последње три године. У 2016. години имали смо значајно повећање броја порођаја и то за 7% у односу на 2015. годину, а повећан је и број близаначких трудноћа. Ваљевско породилиште је велико, пројектовано је за 3000 порођаја и град Ваљево ће учинити све да стимулише наталитет, а једна од мера које примењујемо је подршка Центру за вантелесну оплодњу“, рекао је градоначелник Гвозденовић приликом посете породици Секулић.

Млада мама Јелена Секулић рекла је овом приликом да је свака помоћ значајна, захваливши се градоначелнику Гвозденовићу. „Давид је добра и напредна беба, не буди нас ноћу, једино када је гладан, а супруг и ја проводимо највише времена са њим“, рекла је Јелена.

Град Ваљево ће доделити поклон честитку у истом износу и за прворођену бебу у Новој години која се слави по Јулијанском календару 14.јануара. На годишњем нивоу из градског буџета издвоји се око 33 милиона динара за незапослене породиље. Оне добијају 10.000 динара сваког месеца до дететовог првог рођендана. Помоћ града Ваљева Центру за вантелесну оплодњу на годишњем нивоу износи око 5 милиона динара. Једна од подстицајних мера у циљу повећања наталитета је и финансирање боравка трећег и сваког следећег детета у вртићима. За те намене на годишњем нивоу град Ваљево издвоји преко 8 милиона динара.