Поклон за прву рођену бебу у 2015. години

Почетак » Поклон за прву рођену бебу у 2015. години » Вести » Поклон за прву рођену бебу у 2015. години
Родитељима прворођене бебе у 2015. години, Сандри и Бранку Мирковићу, члан Градског већа Никола Радојичић и начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Александар Вујић Суботић данас су уручили пригодан поклон у име града Ваљева.
 
Дечак Војин Мирковић је дариван са 20.000,00 динара и поклон пакетом козметике и пелена за бебе, вредности 5.000,00 динара. 
 
Младом брачном пару из ваљевског насеља Пети пук ово је прво заједничко дете и како кажу, најлепши могући поклон у Новој години. Захвалили су се на поклону, а у разговору са представницима Града чули су да и ове године, упркос тешкој финансијској ситуацији, локални буџет није смањиван у области социјалне заштите грађана, нарочито помоћи породиљама и покушају вантелесне оплодње, виду подршке младим суграђанима да се што лакше остваре као родитељи.
 
Члан Градског већа Никола Радојичић  и начелник Александар Вујић Суботић су честитали родитељима прворођене бебе, у име градоначелника и свих грађана Ваљева, а малом Војину пожелели здраво и срећно детињство.
 
Начелник Александар Вујић Суботић је поручио да ће и у наредном периоду политика града Ваљева бити одржавање постојећег нивоа и унапређење социјалне подршке грађанима. 
 
„Више од 5% буџета града Ваљева, што је 119.179.000,00 динара у 2015. години, издваја се за социјалну заштиту. Град Ваљево не само да није смањио бројна давања, већ је и за више од пола милиона увећао ову позицију са које се исплаћује помоћ породиљама, старим лицима, 
покушај вантелесне оплодње, помоћ особама са инвалидитетом, војним инвалидима, као и остале бројне услуге, по којима Ваљево предњачи у Србији“, рекао је Александар Вујић Суботић.
 
Град Ваљево ће и у 2015. години финансирати допунска права  војних инвалида , накнаду трошкова боравка деце у ПУ,,Милица Ножица“ (треће дете, деца без родитељског старања и деца корисника права на новчану социјалну помоћ), помоћ и негу старих и других лица, покушај вантелесне оплодње. Финансираће се Дневни боравак деце и младих са сметњама у развоју, Клуб за особе са инвалидитетом, саветовалиште за брак и породицу,  привремени смештај жртава породичног насиља у прихватилиште – смештај у сигурну кућу, ургентни смештај за одрасла и остарела лица, програми од јавног интереса  у области заштите лица са инвалидитетом, активности Црвеног крста, функционисање и рад Народне кухиње, накнада за избегла и расељена лица,  функционисање и рад Центра за социјални рад ,, Колубара“, као и једнократне помоћи.
 
Одлуком града Ваљева, биће награђена и прва беба која буде рођена за Српску Нову годину, 14. јануара.

Leave a Comment