Полагање цвећа на Спомен гробље погинулима од 1914-1918. године

Почетак » Полагање цвећа на Спомен гробље погинулима од 1914-1918. године » Вести » Полагање цвећа на Спомен гробље погинулима од 1914-1918. године
Дан примирја у Првом светском рату јуче је обележен у Ваљеву полагањем цвећа на Спомен гробље погинулим ратницима од 1914. до 1918. године.
 
Ученици Ваљевске гимназије припремили су пригодан програм, а цвеће су поред припадника Војске Србије, положили и представници града Ваљева- заменик председника Скупштине града Јован Лукић и секретар Скупштине града Александар Јанковић.
 
Прота у пензији Љуба Аџић своју беседу је посветио херојству ратника, а нарочито оних из Првог светског рата. Он је поручио да из херојских дела наших предака морамо црпети снагу и веру, која ће помоћи да Бог прими душе хиљада и хиљада страдалих ратника, војника, војсковођа и свих изгнаника.
 
Директор Ваљевске гимназије Војислав Андрић је пренео утиске са ходочасног путовања ученика, родитеља и пријатеља Гимназије на Крф, Зејтинлик и Видо, као и поруке савременицима да „својим радом, посвећеношћу, љубављу, вером и надом учинимо све да Србија буде земља за какву су се борили наши преци – срећна и поносна“.
 
Програм обележавања 100 година Првог светског рата, у Ваљеву се наставља данас, доделом награда за најбоље дечје радове листа „Бесребреник“ са темом „Ваљево-град болница 1914-1915.“

Leave a Comment