Политиканство ружи наше Ваљево

Почетак » Политиканство ружи наше Ваљево » Вести » Политиканство ружи наше Ваљево
На јавном тендеру за избор Агенције која обезбеђује извођаче за „Тешњарске вечери“, изабрана је Агенција која је уредно регистрована и која се одазвала јавном позиву објављеном по процедури коју Закон о јавним набавкама налаже. Сходно претходном, Градска управа и надлежне службе сматрају да свака инсинуација на нерегеуларност избора представља политиканство и лицемерје и ружење манифестације која у Ваљеву има традицију дугу 29 година и у којој су учествовале хиљаде Ваљеваца.
 
На овом месту не желимо да пропустимо прилику да истакнемо чињеницу да је Град и у времену кризе успео да обезбеди концертна дешавања достојна једне овакве манифестације. При том, посебно је вођено рачуна да музички програми у оквиру „Тешњарских вечери“ задовоље укусе свих генерација Ваљеваца. Поштујући правила домаћинског понашања и узевши у обзир чињеницу да се ради о располагању средствима свих грађана, у буџету града опредељена су средства у износу од 2 милиона динара, а што се може сматрати врло ниским буџетом за манифестацију ових размера. У прилог томе говори и поређење са издвајањима других градова Србије за овакве намене која су знатно већа.
 
Такође, подсећамо да Закон налаже да се и за извођаче, односно људе (што је изузетно тешко урадити тј. практично немогуће, а да то не изазове опречне реакције) који ће учествовати у манифестацијама расписују тендери, што је и испоштовано и јавни тендер је објављен по процедурама истог Закона. С тим у вези, лицемерне су инсинуације да је избор Агенције на било који начин уговорен, а да је само оснивање Агенције потакнуто нашим „Тешњарским вечерима“. Баш нас занима како градови у којима је СНС на власти спроводе тендере у сличним приликама. Нека нам Зајечар достави свој систем расписивања јавних набавки за људе који учествују на оваквим манифестацијама и ми ћемо исто тако поступити.
 
Додајемо, да смо потпуно сагласни и да немамо ништа против ни да посланици СНС-а и СПС-а у Народној скупштини Србије поднесу предлог за измене и допуне постојећег Закона које би предвиделе и начин на који треба спроводити јавне набавке за људе, као и начин одређивања референци за агенције које се јављају на тендере. Све до тада, ми ћемо поштовати и држати се постојећих закона и процедура приликом спровођења тендера.
 
ГРАД ВАЉЕВО

Leave a Comment