Пољопривредници из Ваљева на Сајму пољопривреде у Новом Саду

Почетак » Пољопривредници из Ваљева на Сајму пољопривреде у Новом Саду » Актуелно » Пољопривредници из Ваљева на Сајму пољопривреде у Новом Саду
Sajampoljoprivede2Sajampoljoprivede3Sajampoljoprivede4Sajampoljoprivrede1

На 85. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, у четвртак 17. маја су боравили пољопривредници са територије Ваљева. У оквиру програма подстицаја пољопривреде, 170 пољопривредних произвођача је боравило на Сајму, који је тог дана био посвећен сточарима. Трошкове превоза и улазнице је обезбедио Град Ваљево, преко предузећа  „Агроразвој-ваљевске долине“.

Са пољопривредницима су у Новом Саду боравили помоћници градоначелника Мирослав Пимић и Никола Радојичић, који су са директорима  „Агроразвоја“ и Пољопривредне саветодавне стручне службе „Ваљево“ Бојаном Бошковићем и Светиславом Марковићем имали контакте са представницима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и осталим ресорним установама и организацијама.

Са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем је разговарао помоћник градоначелника Мирослав Пимић, који је министра позвао да посети Ваљево. Министар Недимовић је потврдио да ће у наредном периоду доћи у наш град.

Пољопривредници су имали прилику да виде које су то савремене тенденције у пољопривреди, да искористе сајамски попуст за набавку механизације, што ће неки и учинити, као и да испрате изложбу стоке. Боравак у Новом Саду пољопривредници су искористили да размене искуства са другим произвођачима, али и да од представника ресорног министарства и Фонда за аграрна плаћања добију из прве руке информације о програмима развоја и субвенцијама које су им на располагању.