Помоћ деци са посебним потребама

Почетак » Помоћ деци са посебним потребама » Вести » Помоћ деци са посебним потребама

Деци са посебним потребама који похађају основну школу „Нада Пурић“ данас је свечано уручен собни тренажер набављен из средстава опредељених из градског буџета за реализацију „Дечије недеље“.

Ова акција је реализована одлуком Одбора за спровођење програма  ове манифестације у Ваљеву. Овај вид помоћи постао је добра пракса, јер се показало да је конкретна помоћ од изузетног значаја када је у питању рад са атипичном децом. Набавком собног тренажера створена је могућност да се на квалитетан начин реализују часови физичког васпитања, што ће у највећој мери бити значајно у даљем развоју четрдесеторо деце која похадјају ова одељења.

Говорећи о значају ове врсте сарадње између локалне самоуправе и просвете, дефектолог Милена Патуновић  рекла је да је ово ретка прилика да се неко сети ове деце и да им заиста поклони нешто што им је неопходно. „Позивамо и друге да нам се придруже и помогну и наставном особљу и деци, уколико су у могућности . Значајно нам је да можемо на што квалитетнији начин да радимо са њима“, нагласила је Милена Патуновић овом приликом.

Leave a Comment