Помоћ компаније „Моцарт“ Ваљеву

Почетак » Помоћ компаније „Моцарт“ Ваљеву » Актуелно » Помоћ компаније „Моцарт“ Ваљеву

Компанија „Моцарт“ је једна од многих српских фирми која ових дана исказује велику друштвену одговорност и помаже грађане Србије, као и институције које се налазе на бранику борбе против Корона вируса. У Ваљево је од ове комапније стигла помоћ, вредности шест хиљада евра.

„Поред финансијске донације за набавку респиратора и медицинске опреме, као и новчане помоћи болницама широм Србије, телевизора које смо уручили сигурним кућама и привременим болницама у борби против Корона вируса, компанија „Моцарт“ је обезбедила и 10.000 пакета основних животних намирница за децу  ометену у развоју, пензионерима и социјално угроженим грађанима. Волонтери „Моцарта“ активно учествују у свему овоме и наша је компанија, као и до сада, показала да је друштвено одговорна и да стоји уз своје грађане“, рекао је Бранимир Миловановић из компаније „Моцарт“.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић се захвалио компанији „Моцарт“ која је показала изузетну друштвену одговорност и Ваљеву донирала шест хиљада евра, од чега је преко 400 пакета наменски купљено за све оне рањиве категорије грађана- пензионере са ниским примањима, социјално угрожена лица, децу ометену у развоју и другима којима припада ова помоћ.

„Као Град смо један одређени број пакета, у сарадњи са Центром за социјални рад и поделили. Настављамо док траје ово ванредно стање, а оно што је значајно да се одазивају многе компаније и уплаћују средства на рачун Града за ове намене. Једна нова друштвена солидарност се показала у овим временима и потпуна увиђајност у ситуацији у којој се сви налазимо. Нико није отпоран на овај вирус и ниједна категорија није изузета. Умиру и богати и моћни, а не само обични људи, умиру и млади и стари. Свака помоћ, као што је ова, показује друштвену одговорност и корисна је.  Сам Град је обезбедио одређени број пакета и наставићемо и даље“, рекао је градоначелник Ваљева.