Помоћ младих Италијана Ребељу

Почетак » Помоћ младих Италијана Ребељу » Вести » Помоћ младих Италијана Ребељу
Представници хуманитарне организације „Лео клуб“ из регије Фруљи, Венеција, Ђуља, Венето из Италије обишли су село Ребељ, потпуно уништено у клизиштима која су се појавила током мајских поплава.
 
У сарадњи са Делта фондацијом они су мештанима поклонили 250 кг брашна, патике за Фудбалски клуб „Повлен“, гардеробу и играчке, али и најавили неколико хуманитарних акција у наредном периоду.  Ови млади људи су део хуманитарне организације „Лајонс Интернешнл“, која је основана 1917. године и која се бави хуманитарним радом. У септембру је планирана донаторска вечера у Италији, а сва средства прикупљена том приликом, биће усмерена на помоћ Ребељу, у коме је срушено 16 кућа и прекинути путни правци.
 
Федерико Зампарели из Удина је један од осам чланова „Лео клуба“ који су обишли порушене куће, решени да након ове посете, још преданије крену у прикупљање помоћи за обнову Ребеља:
„Дубоко смо потресени оним што смо видели и веома мотивисани да учинимо све што је у нашој моћи да помогнемо овим људима. Нисам очекивао ово што сам данас видео и надао сам се да су штете мање. Понећемо слике и пренећемо утиске и људима у Италији и можда ће нешто добро испасти из свега овога. Данас смо донели играчке и одела, али смо након посете добили идеје како можемо још боље помоћи.“ 
 
Контакт младим Италијанима је био Филип Станковић који се са њима упознао на конференцији Уједињених нација, која се одржала у Београду и на којој је симулиран рад органа УН.
 
„Мој друг Федерико је долазио неколико пута у Србију и били смо у Београду и Нишу. Након поплава, дошао сам на идеју да пренесемо људима у Италији шта се овде дешава. Контактирали смо и Делта фондацију и тако смо дошли до села Ребељ“, објаснио је Филип Станковић.
 
Делта фондацијa већ други пут помаже Ваљеву и Ребељу. 
 
„Након прве посете, видели смо шта је потребно мештанима Ребеља. Данас смо дoнели 250 кг брашна и 22 пара копачки за фудбал за младе из ФК „Повлен“. Имаћемо и даље у виду да је мештанима Ребеља потребна подршка и на било који начин ћемо настојати да им помогнемо“, рекла је Љиљана Јевремовић, ПР Делта фондације.

Leave a Comment