Помоћ Републике Чешке

Почетак » Помоћ Републике Чешке » Вести » Помоћ Републике Чешке
Чешка амбасадорка у Србији Ивана Хлавсова са сарадницима посетила је данас град Ваљево и уручила хуманитарну помоћ, средстава за дезинфекцију и средстава за пречишћавање воде за пиће. Ова помоћ је хуманитарна и израз солидарности са пријатељима из Ваљева, рекла је амбасадорка и најавила спремност да се кроз реализацију пројеката, настави дуга и успешна сарадња Чешке и Ваљева.
 
Амбасадорка Републике Чешке је након разговора са градским руководством о водопривреди и томе где је помоћ потребна у тој области најавила да ће Република Чешка наставити да помаже Ваљеву, с обзиром на дугогодишњу успешну сарадњу.  
„Овом приликом, пре свега бих желела да изразим своје саосећање са људима из општина погођеним поплавама. Чешка Република и Србија имају пријатељске односе и веома су блиски и то се показује не само у добрим временима, већ и у лошим. Солидарност људи из Чешке са људима из Србије је веома велика. Влада Чешке је одмах  од почетка кризне ситуације издвојила хуманитарну помоћ за Србију.
 
Помоћ пружају чешки градови, невладине организације и фирме које у Србији имају партнере а организовано је неколико добровољачких приступа где наши грађани дају свој допринос. Радо бисмо наставили пројекте које смо овде реализовали и које умемо да радимо“ рекла је амбасадорка Ивана Хлавсова. Изразила је наду да ће њена друга посета Ваљеву бити нада се неким срећнијим поводом.
 
Жарко Ковач, заменик градоначелника Ваљева се у име града Ваљева и грађана захвалио  на хуманитарној помоћи која је стигла из Републике Чешке, као и на укупној помоћи коју је Република Чешка обезбеђивала граду Ваљеву од 2002. године.
 
У делегацији која је данас посетила Ваљево су били и економски саветник Лубош Јоза, конзулка Вероника Сенјукова и директор компаније „ВХС – Моравија“ Властимил Јанош. 

Leave a Comment