Помоћ за Бојана Илића

Почетак » Помоћ за Бојана Илића » Вести » Помоћ за Бојана Илића
Наш суграђанин Бојан Илић, рођен 1985. године, доживео је тешку саобраћајну несрећу 2007. године као сувозач на мотору. Због тешких телесних повреда (пуцање грудне аорте, бешике, јетре, крварење у плућима, прелом карлице и ноге), Бојан је остао непокретан у инвалидским колицима. У међувремену је оперисао и срчану аорту и има уграђена три бајпаса.
Бојан сада има шансу да се лечи у клиници у Бечу третманом имплантације матичним целијама за коју је потребно 10.000 евра и након чега се нада да ће проходати. До сада је успео да прикупи 9200 евра, а недостајало му је још 800 евра.
 
Захваљујући благовременој иницијативи помоћника градоначелника задуженог за социјална питања Радоице Рстића, који је упутио допис компанији „Триглав осигурање“ и у директном контакту предочио менаџменту ове компаније тешку ситуацију у којој се налази Бојан Илић, помоћ није изостала.
 
Компанија „Триглав осигурање“ Београд  обезбедила је 90.000 динара колико је недостајало за одлазак на лечење овог храброг момка и великог борца, показавши на тај начин још једном  друштвену и корпоративну одговорност.
 
Тим поводом, помоћник градоначелника Радоица Рстић и Ивана Матовић, директорка службе за маркетинг Акционарског друштва за осигурање „Триглав Осигурање“,  посетили су  Бојана Илића, који живи у селу Осладић недалеко од Ваљева  и уручили му донаторски уговор.
 
„Бојан Илић већ две године сам прикупља новац за операцију у Бечу и када је упутио допис мени, нисам се много двоумио да учиним све и да помогнем овом младом момку. Одмах сам реаговао и упутио допис институцијама и привредницима који би могли да помогну. Први су се јавили из компаније „Триглав осигурање“ који су на овај начин још једном показали спремност да буду пре свега друштвено одговорни. Сада смо у прилици да Бојану уручимо донаторски уговор и да се надамо да ће се операција успешно окончати. Град Ваљево ће и убудуће наставити да помаже нашим суграђанима којима је помоћ најпотребнија. На последњој седници Скупштине донели смо одлуку да за овакве и сличне случајеве имамо право на посебну новчану помоћ. Средства су ограничена буџетом, а нама свакодневно стижу захтеви за помоћ, тако да нам свака донаторска
 акција много значи како би били у прилици да помоћ упутимо што већем броју наших суграђана“, рекао је овом приликом помоћник Рстић.
 
„Компанија „Триглав осигурање“ друштвену и корпоративну одговорност сматра једну од својих примарних вредности и зато смо се радо одазвали позиву помоћника градоначелника града Ваљева Радоице Рстића, и право нам је задовољство да можемо да помогнемо једном овако храбром момку. Нама ће бити највећа сатисфакција да се Бојан потпуно опорави“, рекла је овом приликом Ивана Матовић и додала да ова компанија тежи ширењу у овој региону, тако да ће и у наредном периоду имати слуха за потребе локалне заједнице у Ваљеву како би конкретним мерама утицали на унапређење квалитета живота појединаца али и заједнице у целини. 
 
Захваливши се на помоћи која је стигла у прави час и говорећи о свом животу након несреће коју је доживео и својој борби да истраје у намерама да помогне себи како би опоравак био бржи, Бојан Илић је овом приликом рекао: „Трудим се да будем активан. Био сам некада аутолимар, али се и даље трудим да радим што више упркос проблемима које имам. Редовно вежбам, а једну од справа на којој вежбам сам самостално направио. Такође и аутомобил сам прилагодио својим потребама, тако да сада могу да будем мобилан и у том смислу“, рекао је између осталог Бојан овом приликом захваливши се помоћнику Рстићу и „Триглав осигурању“ на помоћи. Како каже, нада се да ће му предстојеће операција у Бечу, на коју би требало да иде крајем априла, помоћи, као и то да ће праве резултате знати тек након дугог периода опоравка који се очекује да ће трајати између шест месеци и годину дана.
 
Упркос чињеници да је Бојан до сада успео да прикупи 9200 евра, одлазак на операцију не би био могућ без помоћи Града и компаније „Триглав осигурање“, јер у протеклих шест месеци донације нису стизале, а за одлазак у Беч је била неопходна цела сума од 10.000 евра. 

Leave a Comment