Помоћ за децу

Почетак » Помоћ за децу » Вести » Помоћ за децу
Град Ваљево је и у овој години определио из буџета средства за малишане из социјално и материјално угрожених породица у оквиру реализације Локалног плана акције за децу.  У сарадњи са Центром за социјални рад данас су уручени пакети са гардеробом и средствима за личну хигијену за 10 малишана узраста до 18 година којима је овај вид помоћи неопходан. Децу је у Градској кући примио градоначелник Ваљева Станко Терзић који је овом приликом нагласио да град Ваљево чини велике напоре да помогне социјално угроженим становницима и да посебан приоритет има најмлађа популација. „У предходних пет година у оквиру Локалног плана акције за децу обезбедили смо 8,5 милиона динара и увек смо се трудили да та средства дођу до оних којима су најпотребнија.Протекле године смо издвојили два милиона, а ове године 2,5 милиона. Од тих 2,5 милиона, 1,3 милиона је опредељено за реализацију седам пројеката за које је комисија проценила да су најкориснији и напотребнији граду Ваљеву, 750.000 динара је опредељено за Школицу пливања, а 400.000 динара за реализацију програма набавке гардеробе и средстава за личну хигијену“, рекао је градоначелник и додао да је град Ваљево значајна средстав издвојио и за спровођење Локалног плана образовања Рома који такође спадају у осетљиву категорију становништва.
 
„Одбор за имплементацију Локалног плана акције за децу се у протеклим годинама трудио да деци из сиромашних породицама, кроз конкретне акције олакша детињство. Циљ је био да им помогнемо у оквиру могућности, ту пре свега мислим на Школицу пливања где су укључена деца из социјално и материјално угрожених породица, такође и кроз пограм бесплатне ужине, али и кроз ову акцију и надам се да ћемо и у идућим годинама још успешније радити“, оценила је овом приликом председница Одбора за имплементацију ЛПА Олга Јукић.
 
У оквиру програма који је данас реализован, помоћ је уручена: Каролини Аничић (2007.годиште), браћи Ненаду (1996.годиште), Милошу (1999.годиште) и Саши (2001.годиште) Јаковљевић, Владимиру Панићу (2002.годиште), Лазару Матићу (2011.годиште), Немањи Васиљевићу (2010.годиште), Милутину Радосављевићу (2006. годиште) и Стефану (1996.годиште) и Невени (2004.годиште) Маринковић.

Leave a Comment