Помоћ за Јелену Кићановић

Почетак » Помоћ за Јелену Кићановић » Вести » Помоћ за Јелену Кићановић
Град Ваљево је и ове године определио Локалним планом акције за децу помоћ за девојчицу Јелену Кићановић из села Бачевци која од рођења има тежак облик инвалидитета. Из градског буџета, за њу је издвојено 50.000 динара и поклон пакет средстава за личну хигијену. Ову петнаестогодишњу девојчицу, која живи у трошној кући, у шесточланој сиромашној породици, посетиле су данас чланице Одбора за имплементацију Локалног плана акције за децу.
 
Акцију солидарности и помоћи за Јелену Кићановић, Град реализује другу годину за редом. Прошле године из градског буџета за ову девојчицу је издвојено 30.000 динара. Осим тога, Град кроз спровођење свог стратешког документа – Локалног плана акције за децу, реализује и низ других програма чији је циљ укључивање деце из маргинализованих група у локалну заједницу.
То се постиже пре свега програмима који су усмерени ка смањењу сиромаштва деце и њихових породица, али и кроз инклузивне програме који подстичу социјализацију малишана.
 
Да подсетимо, у овој години реализовани су програми „Бесплатна ужина“ (коју је добијало 110  најсиромашнијих ученика од првог до четвртог разреда свих седам ваљевских школа), „Школица пливања“ (коју је похађало 120 малишана узраста првог и другог разреда, где су такође апсолутну предност имала деца лошег материјалног стања), „Акција помоћи за сиромашну децу“ у сарадњи са Центром за социјални рад, програм који је обухватио 16-торо сиромашне деце и којима је Град помогао куповином гардеробе и средстава за личну хигијену. У овој години реализована су и три пројекта средствима опредељеним за Локални план акције за децу, а реализација последњег, четвртог који је преостао, је у току.
 
Одбор за имплементацију Локалног плана акције за децу, чији је председник члан Градског већа Олга Јукић, а координатор Маријана Јевтић, запослена у Одсеку за информисање и протокол, реализацијом свих ових програма у потпуности из године у годину системски прати постављене циљеве овог стратешког документа. Идеја и кључни, финални циљ ЛПА је равномерна брига о деци и стварање услова за бољи и квалитетнији живот сходно расположивим средствима.

Leave a Comment