Помоћ за породицу настрадалог Милана Којића

Почетак » Помоћ за породицу настрадалог Милана Којића » Актуелно » Помоћ за породицу настрадалог Милана Којића

На иницијативу градоначелника Ваљева др Слободана Гвозденовића данас су породицу Милана Којића, који је трагично настрадао на пружном прелазу у Попучкама, примили Радоица Рстић, председник Савета за социјалну политику града Ваљева, Катарина Милићевић, в.д. директора Центра за социјални рад и Ђорђе Јованчић из Кабинета градоначелника.

Они су разговарали са супругом Марнит Дуро Којић и њено троје малолетне деце, старости 14,11 и 6 година и сином из првог брака Милана Којића, о проблемима са којима се суочава ова породица.

Наиме, у кући у којој живе у Дупљају, струја је искључена већ две године. Ургентно је послат допис Електродистрибуцији Ваљево како би се пронашло решење да се укључи струја.

Породица је након смрти Милана Којића остала без икаквих прихода. Додатни проблем ствара нерегулисан статус Марнит, која је Филипинка, а још увек нема држављанство Србије.

Након састанка са породицом Којић, отпочело је решавање проблема са којима су се суочили, попут проналажења могућности за исплату једнократне помоћи, обезбеђивања здравстеног осигурања за децу, подношења захтева за дечји додатак и социјалну помоћ, као и решавање боравишног статуса за мајку Марнит.

Град Ваљево ће у складу са законским могућностима помоћи овој породици да што пре оствари све могућности на која имају права, како би што пре могли да наставе живот, упркос великој трагедији која их је снашла.