Помоћ за социјално и материјално угрожене породице

Почетак » Помоћ за социјално и материјално угрожене породице » Вести » Помоћ за социјално и материјално угрожене породице
Град Ваљево је у овој години определио значајна средства из буџета за помоћ социјално и материјално угроженим породицама која је реализована кроз низ програма. Само у октобру месецу пред почетак грејне сезоне опредељено је милион динара за набавку огрева за кориснике материјалне помоћи Центра за социјални рад. На овај начин, 125 социјално и материјално угрожених породица у Ваљеву добило је по 8.000 динара за набавку огрева.
 
У циљу даљег збрињавања што већег броја најугроженијих, Град Ваљево је додатно определио из буџета још 800.000 динара за набавку огрева за 100 породица које нису биле корисници овог програма у октобру месецу. По речима помоћника градоначелника задуженог за социјална питања Радоице Рстића, на основу свих показатеља, овај вид помоћи један је од најзначајнијих током зимског периода посебно ако се има у виду чињеница да се број оних којима је помоћ неопходна повећава у условима економске кризе.
 
Такође, имајући у виду чињеницу да 500 наших најсиромашнијих суграђана свакодневно користи Народну кухињу, из градског буџета опредељена су средства за набавку 4000 готових конзервираних оброка, куваних јела која ће Црвени крст поделити корисницима Народне кухиње током следећег викенда, али и за време предстојећих празника. Осим тога, током јануара и фебруара месеца, за разлику од предходног периода, биће организован рад Народне кухиње не само радним данима већ  и викендом када ће корисници добијати додатне оброке које ће обезбедити Црвени крст из сопствених средстава.
 
А како би малишанима из хранитељских, као и материјално најугроженијих породица вратили осмех на лице пред Нову годину и Божић, помоћник градоначелника Радоица Рстић организоваће доделу новогодишњих пакетића у суботу 29. децембра у 13.00 часова у сали Скупштине града. Пакетиће, које је обезбедио Град преко Локалног плана акције за децу и уз помоћ донатора „Swisslion“ Таково, добиће 200 малишана из ове осетљиве категорије становништва. Након доделе пакетића у Скупштини града, помоћник градоначелника Рстић  посетиће Дечије одељење Регионалне болнице Ваљево где ће малишанима који су хоспитализовани уручити пакетиће. 
 
 

Leave a Comment