Попис пољопривреде обавља се предвиђеном динамиком

Почетак » Попис пољопривреде обавља се предвиђеном динамиком » Вести » Попис пољопривреде обавља се предвиђеном динамиком
До сада је на територији Колубарског округа пописано око 27.000 пољопривредних газдинстава што чини око  90 одсто од укупног броја. „Ми смо извршили све своје обавезе предвиђене методологијом и у наредном периоду ћемо завршити попис преосталих 10 одсто газдинстава. Имали смо добру сарадњу са свим газдинствима који су показали отвореност према пописивачима, а у исто време су показали да схватају да је попис у њиховом интересу као и у интересу наше државе.  Не треба заборавити да ће подаци добијени у попису пољопривреде користити за  одређивање квота Србије у пољопривреди, а самим тим и могућности да газдинства, односно локалне самоуправе користе средства из фондова који су намењени за развој пољопривреде“, рекао је на данашњој конференцији за новинаре Бранко Јосиповић, директор Завода за статистику у Ваљеву.
 
Предвиђено је да се од првог до десетог децембра врши по пријави попис газдинстава која се баве индивидуалном пољопривредном производњом. То се односи на она домаћинства у која пописивач из одређених разлога није дошао. Тим поводом је организовано и дежурство у пописној канцеларији на првом спрату Градске управе где ће бити мобилни тим и одређен број пописивача и чланови Пописне комисије, а пријава се може доставити од 8.00 до 16.00 часова  телефоном на број 294-749. Након тога, по пријави грађана, биће утврђено ком пописном кругу припада то домаћинство и пописивачи ће доћи на лице места. Уколико грађанин инсистира на томе да се попис изврши у пописној канцеларији, може доставити податке и у том случају ће се попис извршити на тај начин. Пописна канцеларија у Градској управи ће бити отворена и суботом и недељом.
 
Драгана Ђенић, заменица председника Пописне комисије је позвала грађане који до сада нису пописани да се јаве и попишу своја пољопривредна домаћинства, јер од резултата и овог пописа зависиће колико ћемо средстава као град, али и као индивидуална домаћинства повлачити у будућности из разних домаћих и страних фондова.
 
„Сваки попис даје опис, није само мото овогодишњег Пописа пољопривреде, већ истинска потреба да се утврди чињенично стање на терену и могућности за учешће Града Ваљева у неким будућим фондовима, као и државним субвенцијама“, рекла је Драгана Ђенић.
 

Leave a Comment