Посета Београду поводом Светског дана Рома

Почетак » Посета Београду поводом Светског дана Рома » Вести » Посета Београду поводом Светског дана Рома

Поводом обележавања Светског дана Рома и ускршњих празника,  Град Ваљево за 70 ученика наших основних школа и њихових наставника,  у четвртак 15. априла организује посету београдском Зоолошком врту.  Ромски ученици од првог до петог разреда школа Сестре Илић, Нада Пурић, Андра Савчић, Свети Сава и Прота Матеја Ненадовић, заједно са неколико предшколаца, штићеника удружења „Наши снови“ које брине о деци са сметњама у развоју, посетиће сутра  и изложбу „Рибе“ у Природњачком музеју на Калемегдану.
 
Полазак деце је планиран у 9 часова са паркинга поред бензинске пумпе „Југопетрол“ у Градцу, поред ресторана „Стари град“ у Ваљеву. Повратак путника је  у 19 часова на истом месту.  Ово мало природњачко путовања реализоваће се уз помоћ Саобраћајног предузећа „Ласта“ које је озбебедило бесплатан превоз до Београда, предузећа „Браћа Тодоровић“ које је ће бесплатно припремити храну за путнике. Беозооврт и Природњачки музеј из Београда омогућили су бесплатну посету деци из Ваљева.

Ово је друга посета Београду деце ромске националности и њихових вршњака из специјалног одељења школе “Нада Пурић”. Поводом Дана града, половином марта је педесеторо деце посетило изложбу „Џинови Патагоније“ и Природњачки музеј у Београду.

Leave a Comment