Посета Дневном боравку за децу и омладину са сметњама у развоју

Почетак » Посета Дневном боравку за децу и омладину са сметњама у развоју » Вести » Посета Дневном боравку за децу и омладину са сметњама у развоју
Помоћник министра рада и социјалне политике Владимир Пешић са сарадницима, након посете градској кући и разговора са градоначелником Ваљева Зораном Јаковљевићем, обишао је Дневни боравак за децу и омладину са сметњама у развоју.
 
“Овај Дневни боравак који је нов и који одлично ради по нашим сазнањима добар је пример на који начин могу да се развију сервиси социјалне заштите на локалном нивоу. Наравно оно што је веома важно је да постоји подршка надлежног министарства, као и подршка локалне самоуправе, а овде у Ваљеву подршка постоји и од једне и друге стране. Ми заиста увек истичемо да је Ваљево град који је окренут развоју услуга социјалне заштите на локалном нивоу, а ми ћемо се трудити да то и будућности подржавамо“, рекао је помоћник Пешић. Има градова који успешније раде, а има и градова где то није на високом нивоу, па стога наш задатак као министарства је да пружамо подршку организацијама и локалним самоуправама како бисмо те сервисе развили у свим градовима на једнаком нивоу и са високим квалитетом, додао је помоћник Пешић. На крају је истакао да је овај Дневни боравак један од лепших у Србији, које је до сада видео.
 
“Град Ваљево у оквиру социјалне политике сваке године уведе две или три нове врсте социјалних услуга, које су одрживе, што значи да се финансирају из градског буџета.Овде смо и да најавимо набавку новог комби возила које ће унапредити овај Дневни боравак. Из градског буџета издвојено је 1,5 милион динара за уклањање баријера за инвалидна лица, а за те намене локална самоуправа очекује и додатна средства од Министарства рада и социјалне политике, што је данас и договорено“, рекао је између осталог градоначелник Зоран Јаковљевић у обраћању новинарима.
 
Функционисањем Дневног боравка остварује се отворени вид заштите деце и младих са сметњама у развоју, што доприноси свеукупном побољшању њиховог положаја у друштву, кроз смањење изолованости, побољшљње комуникације и квалитетније проведено време уз доступност стручних услуга. Главне активности Дневног боравка, поред индивидуалног и групног стручног и непосредног рада са корисницима, је и рад са родитељима кроз реализацију активности Клуба за родитеље.
 
 

Leave a Comment