Посета економских саветника

Почетак » Посета економских саветника » Вести » Посета економских саветника

 

У циљу промоције економских потенцијала Србије, извоза српске робе на инострана тржишта и представљања Србије као места за инвестиције, Министарство економије и регионалног развоја у сарадњи са Министарством спољних послова делегирало је економске саветнике Републике Србије у 28 градова света. Ради се о земљама ЕУ, земљама ЦЕФТЕ, САД, Русији, Кини, Јапану, најзначајнијим партнерима Србије.
Регионална привредна комора Ваљево у сарадњи са Министарством економије и регионалног развоја организовала је данас посету економских саветника и разговоре са привредницима и представницима градских и локалних управа.
Председник Регионалне привредне коморе Ваљево Зоран Марковић представио је привредне потенцијале овог краја наводећи податак да је у прошлој години на нивоу регије евидентирано 4.040 предузећа, 18.500 предузетника, док је спољнотрговинска размена износила 860 милиона долара, највише са земљама Европске уније. Марковић је истакао и позитивно пословање регије и у првих неколико месеци ове године.
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић је истакао да је ово један од начина системског решавање проблема у привреди. Он је нагласио да је Ваљево већ успоставило контакте са градовима у Словенији, Словачкој, Холандији, Немачкој…, али да је ово прилика да се правилно искористи шанса за продубљивањем постојеће и остваривањем нове привредне сарадње.
Након представљања економских саветника одржана је презентација потенцијала регије, градова и локалних управа.
 

Leave a Comment