Посета немачког амбасадора на почетку обележавања 145 година Ваљевске гимназије

Почетак » Посета немачког амбасадора на почетку обележавања 145 година Ваљевске гимназије » Вести » Посета немачког амбасадора на почетку обележавања 145 година Ваљевске гимназије
Ваљевска гимназија данас обележава 145 година постојања. Тим поводом, али и поводом шестогодишње сарадње ове школе са Немачком, у оквиру Паш иницијативе, данас је у Гимназији боравио амбасадор СР Немачке Аксел Дитман. Он је отворио Недељу немачке културе коју организује Ваљевска гимназија.
 
„Ваљевска гимназија је већ шест година у програму Паш иницијативе, пројекта у оквиру кога 280.000 ученика широм света учи немачки. Немачка тесно сарађује са 24 школе у Србији и на тај начин подржава наставу на немачком језику. Сарадња се одвија кроз стручно усавршавање наставника немачког језика, радионице, размену ученика, путовања. Немачка и Србија имају тесну политичку и економску сарадњу , али пре свега имамо интензивну културну сарадњу. Ми сарађујемо са бројним институцијама у Србији и за нас је то веома важно. Језик и култура су мост како би наше односе неговали и интензивирали“, рекао је амбасадор Дитман. 
 
Директор Ваљевске гимназије Војислав Андрић се захвалио гостима из Амбасаде Немачке и Гете института на сарадњи у оквиру које су ученици и професори боравили у немачким градовима на студијским путовањима.
 
Ваљевски гимназијалци су организовали пригодан програм на немачком језику, којим су показали висок ниво знања немачког језика, али и креативност и таленат.
 
Представници града Ваљева су поздравили амбасадора Немачке, изразивши задовољство што је управо Ваљево један од првих градова које је посетио на почетку службовања у Србији.
 

Leave a Comment