Посета саветника председника за културу

Почетак » Посета саветника председника за културу » Вести » Посета саветника председника за културу
Радослав Павловић, саветник за културу председника Републике Србије Томислава Николића је јуче у Ваљеву разговарао са градоначелником Станком Терзићем о припреми програма обележавања 100 година од Првог светског рата, у оквиру изложбе и научне конференције које би се одржале у Ваљеву.
 
Међуопштински историјски архив Ваљево припрема изложбу о Великом рату “Страдање и хуманизам- Ваљевска болница 1914-1915”, као и научну конференцију, која би крајем године требала да се одржи у Ваљеву.
 
Радослав Павловић је пренео намеру председника Републике да буде покоривитељ ових дешавања у Ваљеву, у складу са великим поштовањем и обавезом свих нас, да као потомци српских ратника из Великог рата, гајимо и негујемо успомену на херојство наших предака .
 
Градоначелник Станко Терзић је рекао да ће Ваљево подржати да се ови догађаји одрже на најбољи могући начин, јер је неговање успомене на Први светски рат и значај Ваљева у том рату, обавеза града и државе.
 
Саветник председника Републике је своју посету Ваљеву завршио обиласком Архива, Народног музеја у Ваљеву, Ваљевске гимназије и Центра за културу.

Leave a Comment