Посета Ваљевској пивари

Почетак » Посета Ваљевској пивари » Вести » Посета Ваљевској пивари
У циљу детаљног сагледавања ситуације у ваљевским предузећима и упознавања са тешкоћама које коче даљи развој фирми у Ваљеву, заменик градоначелника града Ваљева Витомир Митровић заједно са начелником Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове Градске управе  Стаменком Свитлицом и извршним потпредседником Регионалне привредне коморе Петром Николићем, обишао је данас Ваљевску пивару.
 
„Пре свега нас интересује развојна политика Пиваре, какви су планови, да ли размишљате о освајању нових тржишта или о новој групи производа. Сматрамо да је важно да локална самоуправа буде својеврстан сервис привредницима и да вам омогућимо да што боље послујете у овим условима. Одлучили смо да више нема чекања, надлежне службе Градских управа биће на услузи Вама, како би у што краћем року решавали све што је у надлежности Града. Циљ је да убрзамо администрацију, да омогућимо привредницима да шире капацитете и што је најважније запосле нове раднике, јер од успешне привреде зависи све,  а ту пре свега мислим на развој Града у целини“, рекао је између осталог заменик градоначелника Витомир Митровић на данашњем састанку.
 
Овом приликом, в.д генералног директора Ваљевске пиваре Зоран Божић упознао је заменика градоначелника са ситуацијом у Пивари нагласивши да је успостављање ближе сарадње између локалне самоуправе и овог предузећа од изузетног значаја за даљи развој фирме, као и то да је састанак који је организован на овом нивоу прави пример успостављања једног новог приступа градског руководства привреди. „Можемо да запослимо још 100 људи ако би прошири капацитете и освојили нове производе, а нама су пре свега потребни млади стручни кадрови“, рекао је између осталог овом приликом Божић. Он је скренуо пажњу заменику градоначелника на неколико кључних проблема који су у ингеренцији локалне самоуправе и о којима ће бити више речи на оперативном састанку са надлежним службама у Градској кући.
 
А након прошлонедељне посете заменика градоначелника Витомира Митровића предузећу „Urban Technics“, у Градској кући одржан је оперативни састанак коме су присуствовали: генерални директор предузећа „Urban Technics“ Славко Стојилковић са својим сарадницима, начелник Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове Стаменко Свитлица, начелница Одељења за урбанизам, грађевинарство, саобраћај и заштиту животне средине Јасна Алексић, начелница Одељења за општу управу и имовинске послове Бојана Тимотић, као и Владан Јеринић и Виолета Петровић из Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева.
 
На састанку је договорено да се у што краћем року приступи решавању пре свега имовинско-правних проблема са којима се предузеће „Urban Technics“ суочава већ дужи период. То се пре свега односи на решавање проблема парцелације и пренамене објеката, али и кључних инфраструктурних проблема.  Утврђена су три наредна корака које ће спровести надлежне службе Градских управа и Дирекције, чиме ће процедура бити значајно убрзана, а на тај начин ће лоакална самоуправа омогућити овој успешној фирми да у наредном периоду прошири капацитете и запосли нове раднике. 

Leave a Comment