Посланички клуб СПС-ЈС у Ваљеву

Почетак » Посланички клуб СПС-ЈС у Ваљеву » Вести » Посланички клуб СПС-ЈС у Ваљеву
Посланички клуб Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије одржао је у згради Скупштине града Ваљева прву седницу ван Београда. Бранко Ружић, шеф посланичког клуба СПС-ЈС у Скупштини Србије, рекао је да је њихова посета Ваљеву у сврху децентрализације државе и равномерног регионалног развоја, а потом обећао да ће посланички клуб СПС-ЈС политички подржати све развојне иницијативе које долазе из Ваљева. Ружић је рекао да социјалисти подржавају и пројекат изградње регионалне депоније и водовода за Дивчибаре, завршетак изградње основне школе у Брђанима и изградњу новог обданишта у МЗ Градац. „Реализација  пројеката изградње базена и хале може да отвори широк спектар могућности за Ваљево, имајући у виду да се многе међународне спортске манифестације одржавају у Србији, па се због близине главном граду, домаћинства тих манифестација могу поверити Ваљеву. Регионални водовод Ваљево – Дивчибаре је важан како би се искористили сви туристички потенцијали који су неспорни на Дивчибарама. Пројекти важни за сам град су топлификација која је у току и која изискује енормна средства. Сигуран сам да ће град уз помоћ Владе Србије учинити све да се овај пројекат заврши. Завршетак основне школе у Брђанима уз координацију са ресорним министарством и изградња обданишта у МЗ Градац су такође важни“, рекао је шеф посланичког клуба СПС-ЈС Бранко Ружић.
 
Некадашњи учесник ратова на простору бивше Југославије и активиста Покрета ветерана Србије Саша Дујовић, рекао је да је свим ратницима у Србији који су бранили ову државу, подигли су оно што им је по закону припадало и да појединци, којих има и у Ваљеву мешетаре и уносе беспотребну пометњу.“Ми као Покрет ветерана, уз велику подршку СПС-а, али и целог посланичког клуба и коалиције, ових дана уз помоћ министарстава припремамо предлог нацрта закона о борачко-инвалидској заштити, где ћемо разматрати решавање овог проблема, како бисмо расветлили питање шта значи овај проблем. Овај проблем се не решава тако што на улице изађе група људи која мисли да има законско право. Треба да има законско право да би га тражио и решио“, рекао је Дујовић.
 
Својим политичким утицајем, социјалисти ће све урадити да се упркос тешкој финансијској ситуацији у земљи, реализују пројекти од животног значаја, чуло се на седници посланичког клуба СПС-ЈС која је оджана у Ваљеву.

Leave a Comment