Постављају се табле за добродошлицу у Ваљево

Почетак » Постављају се табле за добродошлицу у Ваљево » Вести » Постављају се табле за добродошлицу у Ваљево
Прва у низу табли са називом града и поруком добродошлице на српском и енглеском језику, постављена је на уласку у Ваљево из правца Беоргада и вечерас ће засијати пуним сјајем, као још један мали допринос обележавању Дана града.
 
У наредном периоду биће постављене табле и на осталим најважнијим путним правцима. Радове реализује Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева, у оквиру свог плана и програма.
 
На овај начин се полако заокружује прича везана за идентификацију града, али и за улепшавање Ваљева. До сада су спроведени компликовани процеси избора грба и заставе града. Постављен је градски билборд са кога смо честитали полазак у први разред ваљевским малишанима, 140 година Ваљевске гимназија, 105 година “Абрашевића”, новогодишње празнике, позивали суграђане да искористе могућност отписа камате, пријаве имовину и измире порезе, најављивали програме Тешњарских вечери и Дана града…
 
Аутобуска стајалишта која су била ругло града, сада су осим основна функције да обележе места на којима стају аутобуси и да заштите грађане од падавина, добила и информативну улогу, јер на њима промовишемо градске манифестације и акције. У центру града су ревитализовани јарболи који су деценијама били напуштени и оронули и са њих се  сада вијоре градска и застава Србије. Након отпочете реконструкције главне градске улице и Градског трга, уз све ове пратеће елементе, допринећемо да се Ваљеву полако врати стари сјај урбане средине.
 
Иако смо сигурни да ће и ови наши напори бити омаловажени од стране истих оних, који су пропустили прилику да бар део тога ураде у временима када су то могли, позивамо да свако у својој области допринесе напретку и добробити Ваљева.

Leave a Comment