Постигнут договор са власницима парцела на Дивчибарама

Почетак » Постигнут договор са власницима парцела на Дивчибарама » Вести » Постигнут договор са власницима парцела на Дивчибарама

 

У разговору са двојицом власника парцела на Дивчибарама, који су у уторак блокирали радове на приступном путу до ски-стазе, данас је постигнут договор. Наиме, на састанку са власницима, њиховим правним заступником Вером Аћимовић и челницима града, договорено је да на терен одмах буде упућен геометар, који ће измерити колико је још потребно откупити земље од власника, како би се изградио пут ширине 12 метара. Након овог састанка биће упућен захтев Пореској управи да процени вредност земље, како би се одредила разлика од износа земље која је експроприсана и исплаћена 1976. године.
Власници пристају да новац добију идуће године и неће ометати радове на приступном путу до ски -стазе, договорено је на данашњем састанку.
Помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић очекује да ће овај модел који је договорен са двојицом власника који су блокирали радове на Дивчибарама, бити прихватљив и за остале власнике парцела и да ће радови бити настављени већ идуће седмице.
Власници парцела у близини скијалишта Црни врх на Дивчибарама блокирали су у уторак радове које су започети на уређењу прилазног пута ски -стази. Тројица власника парцела кроз које пролази спорни пут, нису дозволила грађевинским машинама да започну санацију. Приступни пут до скијалишта дугачак је око 800 метара, а спорно је 300 метара пута.
 

Leave a Comment