Постројење за прераду отпадних вода поново ради

Почетак » Постројење за прераду отпадних вода поново ради » Вести » Постројење за прераду отпадних вода поново ради
 
Постројење за прераду отпадних вода у Ваљеву, након кратког прекида рада, услед појаве мазута у канализационој мрежи, јутрос у 4 сата је наставило са радом. Прве количине мазута уочене су у недељу, а количине мазута који је истекао у реку Колубару, као и штета на Постројењу, још се утврђују.
 
Инспекцијске служба Града Ваљева су од понедељка испитивале узрок појаве мазута и утврђено је да он није изливен из правца града, оближње “Топлане”, фабрике “Србијанка”, Здравственог центра Ваљево и Насеља “Пети пук”, који сви користе мазут за рад, или грејање.
 
У истрагу су укључене републичке водопривредна инспекција и инспекција за заштиту животне средине, које су преузеле даље ингеренције за утврђивање узрока и починилаца ове хаварије. Интензивном акцијом ЈКП “Водовод Ваљево” и Холдинг компаније “Крушик” утврђен је узрок истицања мазута и убрзо саниран.
 
“Због престанка континуираног рада постројења отпадних вода, нарушена је равнотежа у процесу биолошког пречишћавања отпадних вода. За регенерацију биолошког филтера и успостављања биолошке равнотеже у процесу пречишћавања отпадних вода, биће потребно најмање 3-4 недеље”, саопштавају из ЈКП “Водовод Ваљево”.
 
 

Leave a Comment