Потписан уговор о изградњи фабрика Горења у Ваљеву и Старој Пазови

Почетак » Потписан уговор о изградњи фабрика Горења у Ваљеву и Старој Пазови » Вести » Потписан уговор о изградњи фабрика Горења у Ваљеву и Старој Пазови

Потписивањем уговора о реализацији инвестиција Горења у Ваљеву и Старој Пазови, окончана је прва фаза припрема изградње нових фабрика ове словеначке компаније у Србији. 

Уговор су у Ваљеву потписали потпредседница Владе Србије Верица Калановић, члан Управе Горења Бранко Апат, градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и председк Oпштине Стара Пазова Горан Јовић. По овлашћењу премијера Србије, потписивању је присуствовао и министар одбране Драган Шутановац, као и начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић са сарадницима, који су данас обишли фабрику Крушик.

На основу досадашње добре сарадње у Србији, компанија Горење је одлучила да настави са улагањем додатних 20 милиона евра и отварањем још 500 нових радних места у Ваљеву и Старој Пазови. Додатних 20 милиона евра биће уложено у изградњу нове фабрике расхладних уређаја у Ваљеву, чиме ће се запослити додатних 400 радника.

 „Ваљево постаје центар расхладне технике, не само овог дела Србије већ и шире. То показује да је Горење наш традиционални партнер и пријатељ. Горење је и наша перспекива. Изградњом нове фабрике, ми нећемо добити само готове уређаје, већ и отворити перпсектву за мала и средња предузећа која су кооперанти овде у Ваљеву, али и у околини, све до Крагујевца“, рекла је Верица Калановић, потпредседница Владе Србије, која је Горење назвала ваљевским Фијатом.

„Ово је велики чин и за групу Горење и за градове у Србији. Са три локације у Србији, стојимо на стабилним ногама и Србија је поред Словеније, највећа производна локација за Горење. У Ваљеву ће се радити расхладна техника свих врста, посао ће добити најмање 400 људи. Нама је жао што смо се умешали у политичку игру. Нама је важан само посао“, рекао је Бранко Апат, члан Управе Горења.

„Ми смо показали ефикасност наше Градске управе, јер смо већ издали локацијску дозволу за будућу фабрику. Захваљујем се Влади Србије што је имала разумевања, да променом Уредбе која је имала дискриминаторску црту, сада праведно бодује значај инвестиције. На велику радост Града Ваљева, надамо се да ће већ почетком идуће године, овде радити још 400 нових радника“, каже градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић.

Данас потписани уговор морају прихватити и одборници  Скупштине Ваљева и Старе Пазове, чиме ће се отклонити све препреке које су  у протеклом периоду пратиле изградњу фабрика, нарочито у Ваљеву. 

Leave a Comment