Потписан уговор о реконструкцији црпне станице Градац

Почетак » Потписан уговор о реконструкцији црпне станице Градац » Вести » Потписан уговор о реконструкцији црпне станице Градац

Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и директор Републичке дирекције за воде Александар Продановић, потписали су уговор о реконструкцији црпне станице Градац. Укупна вредност пројекта је 60 милиона динара. Дирекција за воде обезбеђује 70% средстава, док је учешће града обезбеђено кроз донацију Чешке Владе чија је вредност око 200.000 евра. Град ће такође обезбедити и пет милиона динара неопходних за потребне грађевинске радове у планираној реконструкцији. Данас су потисана и три уговора о изради студија о водоснабдевању и пречишћавању отпадних вода укупне вредности девет милиона динара.

Црпна станица Градац изграђена је 1986.године из средстава самодоприноса за побољшање водоснабдевања града. С обзиром на то да црпна станица ради енпрекидно 24 године са застарелим пумпама, свакодневно постоји ризик да дође до потпуног отказа рада постројења. То би значило потпуну обуставу снабдевања града водом, јер се преко ове црпне станице обезбеђује поовина потребних количина воде за град.Реконструкцијом постројења наредних 15 година Ваљево ће бити безбедно што се тиче водоснабдевања, истакао је директор ваљевског Водовода Селимир Манојловић. Он је најавио да се већ 20.септембра може очекивати почетак радова на реконструкцији црпне станице, а тај посао поверен је Чесима.
 
 

 

 

 
 

Leave a Comment