Потписани уговори са купцима парцела у Индустријској зони

Почетак » Потписани уговори са купцима парцела у Индустријској зони » Вести » Потписани уговори са купцима парцела у Индустријској зони
Уговори о отуђењу шест парцела неизграђеног грађевинског земљишта  у Индустријској зони Ваљева, на простору некадашњег „Стефила“ и парцеле од 15 ари преко пута Полицијске управе, данас су потписани у Градској управи Ваљева. Ваљевске фирме „АБЦ тест“, „Елби“ и  Ненад Дубљевић, као физичко лице, први су купци парцела у Индустријској зони. Парцелу у Узун Мирковој улици, купили су представници новосадске фирме „Меркатор С“ за 11,5 милиона динара.
 
Шест парцела у Индустријској зони су продате за скоро 23 милиона динара. „АБЦ тест“ је купио две парцеле од 77 и 58 ари, по ценама од 5,5 и 3,88 милиона динара. „Елби“ је купио три повезане парцеле, величине 1,1 хектар за око 8 милиона динара, а Ненад Дубљевић 75 ари за 4,97 милиона динара.
 
На три парцеле су садашњи купци и власници хала, које су прибавили у стечајном поступку некадашњег „Стефила“. Предузеће „Елби“ убрзо планира  изградњу привредних објеката на својим парцелама, тако да се очекује да ће у Индустријској зони брзо почети производња и нова запошљавања.
 
Следи оглашавање за продају изграђених грађевинских парцела, за шта се чека процена вредности, од стране Пореске управе. Та процена ће бити основ за оглашавање.
 
Град Ваљево интензивно у буџетским плановима предвиђа средства за израду пројеката инфраструктурног опремања за даље уређење јавних саобраћајница кроз Индустријску зону. На тај начин, потпуно опремљена и квалитетна Индустријска зона ће  се нудити потенцијалним инвеститорима.

Leave a Comment