Потписани уговори са организацијама особа са инвалидитетом

Почетак » Потписани уговори са организацијама особа са инвалидитетом » Вести » Потписани уговори са организацијама особа са инвалидитетом
Одлуком о буџету града Ваљева за 2014.годину опредељена су средства у износу од 4.500.000,00 динара за финансирање, односно суфинансирање програма од јавног интереса у области заштите лица са инвалидитетом. 
 
На конкурсу су одабрани пројекти који су пре свега окренути ка инклузији, социјализацији и укључивању особа са инвалидитетом у све токове живота у друштвеној заједници Ваљева, а и шире.
 
На предлог Комисије, градоначелник је донео решење о финансирању, односно суфинансирању 8 од 12 пријављених програма од јавног интереса у области заштите лица са инвалидитетом са следећим износима:
  
  -,,Вешерај ОСИ“  Удружења “Caritas“ Ваљево у износу од 674.000,00 динара,
 -“Отворимо врата поново“ МС Удружења колубарског округа у износу од 743.000,00 динара
 -,,Савез слепих – сервис за своје чланство“ Међуопштинске организације Савеза слепих Србије у износу од 628.000,00 динара,
-,,Наш свет“ Удружења за помоћ деци са посебним потребама ,,Наши снови“ у износу од 248.000,00 динара,
-,,Сервис подршке и услуге за глуве и наглуве  особе“ Удружење глувих и наглувих  у износу  800.000,00 динара,
-,,Покренимо се и укључимо се“ Друштва са церебралну парализу у износу од  607.000,00 динара,
-,,ИНФО и подршка особама са инвалидитетом“ Међуопштинске организације цивилних инвалида рата Ваљево  у износу од 600.000,00 динара,
– ,,Заједно на путу ка бољем животу“  Удружења “Анђели чувари“  у износу од  200.000,00 динара.
 
Ово нису једина средства која град Ваљево опредељује за организације особа са инвалидитетом. Оне могу конкурисати и са пројектима у области културе, спорта, локалних акционих планова.
 
Град Ваљево је ту да подржи организације особа са инвалидитетом које су спремне да и саме понуде услугу, сервис, програм, обуку и дају допринос унапређењу квалитета живота особа са инвалидитетом у нашем граду.  
 
 
 

Leave a Comment