Потребна хитна санација насипа и корита Колубаре

Почетак » Потребна хитна санација насипа и корита Колубаре » Вести » Потребна хитна санација насипа и корита Колубаре
У наредном периоду у Ваљеву је неопходна санација насипа око реке Колубаре, који је веома оштећен у поплавама, речено је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације града Ваљева.
 
Упутиће се хитни захтеви Дирекцији за воде, ЈП „Србија воде“ и ВПЦ „Сава- Дунав“ да се предузму мере санације на насипима и кориту реке Колубаре. Штаб ће наложити градској Дирекцији да обиђу и остале водотокове у Ваљеву и утврде степен оштећења.
 
Из Црвеног крста Ваљево апелују да грађани не доносе половну гардеробу, јер су магацини препуни. Помоћ је потребна у намирницама и хигијенским средствима.
 
Водоснабдевање се стабилизује. Још увек се санирају кварови на цевоводу у поплављеном насељу „Колубара 1“. Јуче је са радом почела и Фабрика за пречишћавање отпадних вода. Још увек су поплављене црпне станице „Градац“ и „Прскавац“. Ваљевски „Водовод“ поред бројних послова које има на терену и слања цистерни у делове града где још увек није нормализовано водоснабдевање, помаже и околним општинама слањем цистерни за воду.
 
Јуче је почело снабдевање фарми сточном храном. Ватрогасци бележе све мање позива за испумпавање воде из подрума. Наставља се дезинфекција и дезинсекција угрожених делова града.
 
Јучерашња акција чишћења града и приобаља река је била успешна и наставиће се и током викенда, речено је на седници Штаба за ванредне ситуације.
 
Снабдевање струјом је уредно, као и јавна безбедност.

Leave a Comment