Повећање енергетске ефикасности код грејања болнице у општини Ваљево

Почетак » Повећање енергетске ефикасности код грејања болнице у општини Ваљево » Вести » Повећање енергетске ефикасности код грејања болнице у општини Ваљево

 

У 2012. се такође наставља пројекат „ Повећање енергетске ефикасности у општини Ваљево“ суфинансиран  од стране Чешке развојне агенције. У оквиру свечаног дана  организованог 17. априла у Ваљеву, сусрели су се представник Чешке развојне агнеције, Амбасада ЧР у Београду, реализатор, представник Владе Србије, представник града, локалних институција, фирми и новинара.
 
Овом приликом потписан је анекс уговора за 2012. укључујући динамику радова пројекта за 2012.Осим тога су отпочете нове припремне и организационе активности и преговори о обезбеђењу успешне реализације пројекта. Била су постављена два билборда са описом пројекта, које могу грађани наћи у градском парку општине Ваљево и на улазу у будућу подстаницу у ареалу болнице. 
 
Чешка фирма ВХС Брно, а.д. је у Ваљево испоручила следећи материјал  (цеви, одвојнице, арматуре, и друге компоненте за изградњу трасе новог прикључка снабдевача топлоте).  Након спроведеног  избора испоручиоца радова од стране општине Ваљево, били су отпочети грађевински радови.
 
Тренутно су у току монтажни радови на прикључку снабдевача топлоте у болницу, које спроводи фирма ВХС Брно. Ови радови исто као цео пројекат треба да буду реализовани у овој години и још у 2013.
 
Актуелно је такође да су у току интензивни преговори о могућности суфинансирања код коришћења геотермалне бушотине у болници.  
 
 

 

Leave a Comment