Позив на волонтирање у кампањи за РЕКОМ

Почетак » Позив на волонтирање у кампањи за РЕКОМ » Вести » Позив на волонтирање у кампањи за РЕКОМ
Иницијатива младих за људска права позива све заинтересоване волонтере да се укључе у кампању прикупљања потписа подршке за оснивање РЕКОМ-а, Регионалне комисије која треба да утврди чињенице о ратним злочинима и другим тешким кршењима људских права почињеним на подручју некадашње СФРЈ од 1991. до 2001. године.
 
Током априла и маја у свим земљама наследницама СФРЈ прикупљаће се потписи подршке РЕКОМ-у. Ово ће бити прва велика иницијатива спроведена истовремено у свим државама наследницама СФРЈ, од краја оружаних сукоба. Као најбитнији део кампање, волонтери/ке ће имати прилику да стекну невероватна искуства радећи на прикупљању потписа, конференцијама за новинаре, јавним догађајима… Имаће прилику и да развију нове вештине, кроз тренинге о тимском раду и јавном наступу, упознају младе из различитих градова и земаља региона, стекну увид у организацију велике кампање…
 
Сви заинтересовани за волонтирање у кампањи скупљања потписа широм Србије могу се пријавити слањем CV-а и краћег мотивационог писма до 15. априла на [email protected] или се јавити Иницијативи младих за људска права на 011 337 07 47. Сви волонтери/ке ће по завршетку кампање добити сертификат о волонтирању и препоруку Иницијативе младих за људска права, који могу бити додатне референце у биографији.
 
Симболични потписи подршке биће током јуна предати свим парламентима у региону, заједно са Статутом комисије. РЕКОМ су досад подржали председници Хрватске и Србије Иво Јосиповић и Борис Тадић, Скупштина Црне Горе, Европска комисија и Европски парламент, као и бројне јавне личности у региону.

Leave a Comment