Позиви за извођаче радова у оквиру подршке грађевинској индустрији

Почетак » Позиви за извођаче радова у оквиру подршке грађевинској индустрији » Вести » Позиви за извођаче радова у оквиру подршке грађевинској индустрији
За наставак изградње ОШ “Милован Глишић” данас је упућен јавни позив на адресе 12 ваљевских грађевинских фирми, које су испуниле критеријуме прописане Законом о подршци грађевинској индустрији Србије за време економске кризе. Прoшле недеље упућен је позив за извођење радова на Ургентном одељењу Болнице у Ваљеву. У наредних седам дана позиви ће бити упућени и за изградњу дечјег вртића у Градцу.
 
Сви ови позиви се шаљу фирмама које су испуниле критеријуме прописане Уредбом о критеријумима за одређивање понуђача који могу учествовати у реализацији пројеката прописаних овим Законом. На овај начин, доћиће се до извођача радова којима ће бити поверена изградња три важна пројекта у оквиру мера Владе Републике Србије за јачање грађевинске индустрије у земљи.
           
У Ваљеву је дванаест грађевинских фирми испунило критеријуме за одређвање понуђача који могу учествовати у реализацији пројеката, који су прописани Законом о подршци грађевинској индустрији Србије за време економске кризе. То су: Греда, Гејт, Градинг, Кеј, Инграп омни, КОМГРАД, Сквер, Слап ино, Вујић Ваљево, Трем градња, Компресор инг и Изотерм.
         
Законом о подршци грађевинској индустрији Србије за време економске кризе, Ваљеву је одобрено финансирање пројекта извођења радова ургентног одељења Болнице у Ваљеву-Хируршког блока-2. фазе, у вредности од 22.481.600,00 динара.
           
За изградњу дечјег вртића у Градцу са опремањем ентеријера-1. фаза, планирано је 198.000.000,00 динара, а за завршетак изградње ОШ “Милован Глишић” 57.000.000,00 динара.
         
По 10 одсто средстава обезбеђују локалнa самоуправа и Министарство животне средине и просторног планирања, док 80 одсто средстава кредитирају пословне банке, преко Фонда за развој Србије. Обавеза враћања кредита је такође на локалним самоуправама и надлежном министарству, у висини од по 40 одсто.

Leave a Comment