Прање улица у ужем центру Града

Почетак » Прање улица у ужем центру Града » Актуелно » Прање улица у ужем центру Града

ЈКП „Видрак“ максимално користи лепо време како би опрали ужи центар града, све главне и попречне улице, због падавина које су биле током зиме, чађи, ризле и блата које се накупило на улицама. Према речима директорке ЈКП „Видрак“ Јелене Калат, иако сезона редовног прања улица почиње у марту, од фебруара прошле године до данас она није ни прекидана и улице се ванредно перу, кад год то дозволе временске прилике.

Камиони „Видрака“ ових дана перу главне и попречне улице од Војводе Мишића до Узун Миркове. Данас су прали Карађорђеву улицу од Хајдук Вељкове до Узун Миркове.

Због могућих падавина, камиони „Видрака“ још увек неће улазити у висинске зоне. Овог викенда ће бити опрана Кнез Михајлова улица.

Уз нову опрему која је набављена- чистилицу и цистерне које су већ стављене у функцију, планирано је да  у 2020. години град буде још чистији и лепши.

Вредни радници „Видрака“ улице перу радним данима до 14 часова, када су мање саобраћајне гужве. Суботом и недељом се улице перу цео дан. Из ЈКП „Видрак“ моле грађане за разумевање због застоја и саобраћајних гужви које настају док се перу улице. У овом периоду се улице не перу ноћу због ниских температура и могућности да се подлога леди ноћу, чиме би се угрозила безбедност грађана.