Празник града Ваљева-20. март

Почетак » Празник града Ваљева-20. март » Вести » Празник града Ваљева-20. март
Град Ваљево обележава Празник града-20. март. Тим поводом, у Центру за културу, сутра у 13.00 часова биће одржана Свечана академија на којој ће бити додељене Награде ђацима генерације ваљевских основних и средњих школа, као и добитницима Награде за дела која представљају највреднија достигнућа: у области стваралаштва ученика и студената Слободану Радовановићу, студенту докторских студија Грађевинског факултета у Београду, у области медицине и социјалне заштите др Даници Милосављевић, у области уметности Дејану Богојевићу, у области спорта Планинарско смучарском друштву „Маглеш“, у области културе и информисања Светосавској омладинској заједници Епархије ваљевске, као и специјалну награду Владиславу Миливојевићу за хуманост, племенитост, храброст и хуманитарни рад.
 
Начелница Градске управе за друштвене делатности, финансије, имовинске и инспекцијске послове и председник Организационог одбора Јелица Стојановић, најавила је на данашњој конференцији за новинаре Свечану академију и програме који су уприличени поводом обележавања Празника града Ваљева. „Поводом обележавања Празника града, сутра ће бити одржана Свечана академија у Центру за културу, у школама ће данас и сутра бити емитован филм о Ваљеву, а осим тога, организујемо и низ пригодних културних програма“, рекла је између осталог Јелица Стојановић и позвала све наше суграђане да присуствују Свечаној академији и церемонији доделе Награда у Центру за културу.
 
Поводом Празника града Ваљева, у четвртак 20. марта у 20.00 часова у Центру за културу градско позориште „Абрашевић“ одиграће представу „Страдија“, а улаз је бесплатан. У петак 21. марта у 22.00 сата биће одржано DJ вече у холу Центра за културу, а промоција романа „ТАИ“ и Ниновог лауреата за 2013. годину „Вече са Гораном Гоцићем“ биће одржана 25. марта у 20.00 часова у сали Ваљевске гимназије.
 
У оквиру обележавања Празника града Ваљева, од 21. до 23. марта у Хали спортова биће одржан „Јуниорски кошаркашки турнир Ваљево 2014.“, а Народни музеј организује пригодне музејске креативне радионице за ученике и бесплатан улаз у Музеј, Муселимов конак и Кулу Ненадовића у четвртак 20. марта. 
 
 
 
 
 

Leave a Comment