Празник града

Почетак » Празник града » Вести » Празник града
Химном “Боже правде“ коју су извеле Милена Марковић и Нинослава Весић, ученице Гимназије и Музичке школе, почела је Свечана академија у Дому културе поводом 20. марта – Дана града.
У свом  говору градоначелник Зоран Јаковљевић је поручио да „нема те кризе, ни историјске препреке, нема те политике којa ће спречити да до 20.марта идуће године одавде потекну још значајнија стваралачка и научна дела, која ћемо радо наградити. /говор градоначелника/ 
 
Годишње награде су добили предузеће „Инграп Омни“ за економију и привређивање, Истраживачки тим “ТОП 014“ развојног центра Холдинг корпорације “Крушик“  у саставу др Блажо Новаковић, Горица Стевановић и др Петар Крунић у области науке и књижевник Јанко Левнаић за уметност. Награђени су и примаријус др Зоран Јокић, магистар гинекологије и акушерства, у области медицине, професорка Средње музичке школе ’’Живорад Грбић“ мр Сузана Радовановић за достигнућа у просвети и председник Кошаркашког клуба Металац Душко Ђукановић у области спорта. 
Специјална признања додељена су директору Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“ Бошку Ђукановићу и Истраживачкој станици “Петница“. Професор др Бошко Ђукановић својим ангажовањем и великим професионалним и друштвеним угледом даје немерљив допринос у свим областима друштвеног живота Ваљева, а посебно у медицини, спорту, култури, хуманитарном раду… Развијајући оригиналну концепцију допунског и ваншколског образовања ђака и студената заинтересованих за природне и друштвене науке Истраживачка станица „Петница“, током 27 година успешног рада постала је позната у Србији и свету по подстицању научно-истраживачког и креативног рада младих. Награде нису додељење за област архитектура и грађевина и за област новинарства. 

Захваљујући се на награди,  доктор Зоран Јокић је рекао да ваљају сви људи који воле свој град и који су се определили да живе и раде у њему, иако су такве тешкоће које терају човека да оде даље у можда лепше и лакше. Новчани део своје награде од 40.000 динара поклонио је КУД „Абрашевић“ и  Друштву истраживача “Владимир Мандић Манда“.

У програму свечаности града, наступио је млади, талентовани пијаниста Никола Здравковић, глумац Градског позоришта „Абрашевић“ и „Мале сцене“ Верољуб Андрић, као и Мешовити омладински хор “Абрашевић”. Поводом Дана града, у горњем холу Дома културе отворена је изложба Фото кино клуба Ваљево на којој су се представила 22 фотографа из Ваљева. 

Leave a Comment