Предавање „Вежбај за здравље“

Почетак » Предавање „Вежбај за здравље“ » Вести » Предавање „Вежбај за здравље“

У наставку серије здравствених предавања које организују Удружење“Живот и здравље“ и Градска управа Ваљева, у среду 8.јуна од 18,00 часова у великој сали Скупштине града Ваљева, биће одржано предавање под називом „Вежбај за здравље“.

Активност је људска витална потреба. У савременим животним условима физичке активности су сведене на минимум, упркос многим научним истраживањима која указују на важност редовног кретања и вежбања у циљу очувања здравља.

Свакодневна оптимално дозирана физичка активност повећава радну способност и кондицију, а добра кондиција ће омогућити да се одредјени послови обаве без замора. Доказана је тесна повезаност недостатка физичке активности и ризика од појаве кардиоваскуларних болести, канцера, стреса, можданог и срчаног удара, високог крвног притиска, повећаног нивоа холестерола и шећера у крви…

O значају рекреације (уз демонстрацију) говориће Иван Новаковић, секретар нишког огранка Удружења „Живот и здравље“, који је стицао своје знање у Вишој школи за спортске тренере и активно се бавио рекреацијом и анимацијом.

Улаз је слободан.