Предложено проглашење ванредне ситуације на територији насељеног места Суводање

Почетак » Предложено проглашење ванредне ситуације на територији насељеног места Суводање » Актуелно » Предложено проглашење ванредне ситуације на територији насељеног места Суводање

На територији насељеног места Суводање, локални пут Ставе –Дренајић је у прекиду на три места. Овај пут користи 70 домаћинстава. Због тога је на данашњој седници, Штаб за ванредне ситуације предложио градоначелнику да прогласи ванредну ситуацију на територији насељеног места Суводање, због великих оштећења на путевима.

На седници Штаба за ванредне ситуације су усвојени и следећи закључци:

Уводи се дежурство у Штабу за ванредне ситуације, које ће се спроводити у Оперативном центру Одељења за ванредне ситуације и трајати за време ванредне ситуације.

Упутиће се захтев ЈП „Србија воде“ да изврши чишћење корита реке Љубостиње, ради омогућавања протицања великих вода.

Приступиће се изради пројектне документације за регулацију тока и корита реке Кривошије, са којим ће се конкурисати за средства у Канцеларији за јавна улагања.

Тражиће се од Републичке водопривредне инспекције да изврши ванредни инспекцијски надзор и утврди да ли су правни субјекти спровели мере чишћења водотокова кроз њихов посед, које су им налагане претходних година.

Градоначелник Ваљева и Командант Штаба за ванредне ситуације др Слободан Гвозденовић и заменик Команданта штаба и начелник Сектора за ванредне ситуације Милан Михајловић похвалили су залагање припадника Ватрогасно-спасилачког батаљона, који су брзо и ефикасно реаговали у евакуацији једног суграђанина и предали га на даље збрињавање дежурној екипи Хитне помоћи.

Похваљено је и ЈКП „Видрак“, које је одмах приступило рашчишћавању последица поплава и чишћењу не само јавних, већ и осталих површина, нарочито око реке Кривошије, која је у бујицама донела и фекалне наносе.

Правовременим реаговањем Јавног предузећа за коришћење водопривредног система Ровни „Колубара“ у пражњењу бране, онемогућено је да дође до изливања реке Колубаре и осталих притока, речено је на данашњој седници Штаба.

На крају седници Штаба за ванредне ситуације закључено је  да се у најкраћем року изврши санација свих оштећених путева.