Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић данас у Истрaживачкој станици Петница

Почетак » Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић данас у Истрaживачкој станици Петница » Актуелно » Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић данас у Истрaживачкој станици Петница

Премијерка Србије Ана Брнабић данас je посетила Ваљево, тачније Истраживачку станицу Петница, где је уручила спектрометар тој јединственој образовној установи на Балкану. Спектрометар је иновативан мултифункционални мобилни уређај који једноставно идентификује хемијске супстанце и састав узорака. Сваке године ће око 400 полазника Истраживачке станице Петница моћи да користи спектрометар, који ће им помоћи у развоју иновативних идеја и повећати интересовање за науку.

Поред премијерке Ане Брнабић, у ИС Петница су боравили директор мисије УСАИД-а у Србији Мајк де ла Роса и директорка Српског филантропског форума Драгана Јованчевић.

У оквиру пројекта за унапређење оквира за давање, ова донација коју је подржала Америчка агенција за међународни развој (УСАИД), а  која реализује Коалиција за доброчинство, Српски филантропски форум и Савет за филантропију, којим председава председница Владе Ана Брнабић. Српски филантропски форум је спектрометар набавио средствима која су прикупљена током Националног дана давања 2018. у оквиру када су појединци, компаније и организације цивилног друштва прикупили више од 3,2 милиона динара.