Председник Рукометног савеза Србије посетио Ваљево

Почетак » Председник Рукометног савеза Србије посетио Ваљево » Актуелно » Председник Рукометног савеза Србије посетио Ваљево

Председник Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић боравио је данас у Ваљеву, у оквиру обиласка рукометних градова. Он је најпре разговарао са градоначелником Ваљева, а потом присуствовао тренингу Женског рукометног клуба „Металац 2015“ у Хали спортова и поклонио им пет рукометних лопти.

На почетку посете Ваљеву, председника РСС-а Божидара Ђурковића је примио градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић са сарадницима и тренерима ваљевских рукометних и кошаркашких клубова. Разговарали су о спортској инфраструктури у Ваљеву, као и о могућностима подршке Рукометног савеза Србије у свим иницијативама града Ваљева.

„Задовољан сам данашњим разговорима које смо имали са градоначелником и желео сам и да лично подржим рад женског рукометног клуба. Јер ово што раде у клубу је заиста изванредно, окупљају велики број деце и да не причам о тим социјалним стварима, да деца не буду на улици, него да се баве спортом, у овом случају рукометом.  Разговарали смо и о финансирању рукометног спорта у Ваљеву и евентуално о почетку кампање за изградњу нове спортске дворане. Мислим да град Ваљево, као један од већих градова у Србији, заслужује нову спортску халу.

Угодно се осећам, јер овде имам пуно пријатеља, још из рукометних дана. Град Ваљево је град спорта и уз велику подршку три лоптачка савеза, рукометног, кошаркашког и фудбалског и уз помоћ Владе Републике Србије и града Ваљева то би било идеално да Ваљево добије нову халу. Ваљево је рукометни град и од увек је давао велике играчице и играче и ми ћемо подржати град Ваљево и што год буде тражено од нас као помоћ и савет, подржаћемо оба рукометна клуба“.

О спортским актуелностима су Божидара Ђурковића, поред градоначелника упутили и члан Градског већа проф. др Мирољуб Ивановић и председник градске Комисије за спорт Миодраг Лазић. Члан Управе Женског рукометног клуба „Металац 2015“ Милан Гајић је информисао председника РСС-а о напретку ваљевског рукомета, нарочито у женској категорији.

Председница ЖРК „Металац 2015“ Ана Гајић се захвалила Божидару Ђурковићу, председнику Рукометног савеза, који је посетио ваљевски клуб:

„Ми смо један млади клуб који постоји четири године и сваки његов савет нама значи. Кроз причу може да нам помогне да овај клуб вратимо где је био претходних година, да достигнемо неку величину. Такође бих се захвалила Граду и подршци градоначелника др Слободана Гвозденовића, он нам је изашао у сусрет сваки пут кад смо тражили и све што је у његовој могућности, он нам је помогао.“

Душан Новокмет, тренер клуба је рекао да је хала једна од кључних ствари за напредак клуба и напредак рукометног спорта.

„Ми у Ваљеву имамо само овај један терен, а знате и сами да без тренинга нема напредовања. Ја кад сам био млад имао сам седам, осам тренинга недељно, а ова дечица могу да тренирају само три пута недељно, јер има много клубова на једном месту. Морамо постепено да идемо, четири године је млад клуб. Мало пре сте рекли да имамо прилику да достигнемо ниво неких суперлигашких клубова, а имали смо ту прилику са клубовима супер Б лиге, прошле године у купу, где смо неке утакмице победили, неке изгубили, али као и за све у спорту је потребно време. Кад клуб крене од нуле, потребно је по мом миишљењу да се обрну два олимпијска циклуса. Припреме за нову сезону смо почели пре 10-ак дана. Ово је можда први или други пут да смо ушли у салу. А физички део припрема одрадили смо на Пећини и све до сада тече по плану“, рекао је Новокмет.