Давор Штефанек посетио Ваљево

Почетак » Давор Штефанек посетио Ваљево » Актуелно » Давор Штефанек посетио Ваљево
Štefanek_1Štefanek_2Štefanek_3Štefanek_4Štefanek_5Štefanek_6Štefanek_7Štefanek_8

Челници Спортског савеза Србије увелико обилазе земљу у циљу побољшања спортских услова у локалу. Спортски савез Србије и у овој години наставља са праксом обиласка градова и општина, како би се уверили са правим стањем на терену. Тако су данас Ваљево посетили председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић и сарадници, у склопу обиласка територијалних савеза широм Србије. Они су  данас разговарали са руководством града Ваљева о развоју спорта. Представници града Ваљева, члан Градског већа проф. др Мирољуб Ивановић и сарадници Миодраг Лазић и Милан Гајић истакли су да су почаствовани што су у прилици да упознају и угосте олимпијскиг шампиона и председника Спортског савеза Србије Давора Штефанека и што са њим могу да размене мишљења. „Град Ваљево доста улаже у спорт и још више ће улагати , а свакако ћемо настојати да одржавамо сарадњу са Спортским савезом Србије јер без њихове подршке и помоћи нећемо моћи да остваримо своје спортске циљеве“, истакао је проф. др Мирољуб Ивановић.

Давор Штефанек је подсетио да су врата Спортског савеза Србије увек свима отворена за консултације и помоћ, а све у циљу развоја и побољшања спорта у Србији. Сматра да локалне самоуправе треба да конкуришу са што већим бројем пројеката у Министарству омладине и спорта. Нагласио је да је пре нешто више од годину дана обећао да ће обићи свих 156 територијалних савеза и да то и остварује и обилази места по Србији како би се уверио у право стање ствари. „Ово је 110-та општина коју сам обишао и циљ ми је да се упознам са свим људима, да уђемо у проблематику какву имају и да решавамо те проблеме. Доста општина има проблема, али могу да кажем да већински део општина добро функционише. Наравно нама спортистима је потребно увек  више и у току године када имамо средстава, нама ће опет требати више. Од када сам на челу Спортског савеза Србије размишљам као функционер, а не као спортиста и знам да је тешко обезбедити новац, али захваљујући ресорном министарству на челу са Вањом Удовичићем  и председнику Србије Александру Вучићу доста новца се одваја за спорт у Србији. Нама спортистима, ја сам још увек активни спортиста, нико не тражи  да им кажемо хвала, него најбоље хвала је оно што смо урадили прошле године а то је да смо освојили 47 светских медаља тако да смо оправдали сва средства.Треба улагати у младе, децу да једноставно имамо наследнике. Ми једино као Спортски савез штa можемо да помогнемо Ваљеву то је да видимо да ако треба  опрема, лопте, рукометни голови, кошаркашке табле набавимо и посебно треба да имамо разговор са људима који воде Спортски савез Ваљева и да видимо како да им помогнемо“, рекао је Штефанек .

Након пријема гости су заједно са својим домаћинима обишли Халу спортова. У време обиласка у  халиџсе одржавао тренинг рукометашица ЖРК „Металац 2015“. „Задовољан сам како функционише спорт у Ваљеву, а видевши на терену велики број девојчица које тренирају рукомет говори да се у Ваљеву добро ради. Мислим да треба што више деце укључити у спорт, децу са улице усмерити у спортске дворане, на спортске терене како би их одвојили од таблета, компјутера и мобилних телефона“, истакао је Штефанек. Одржано је и  предавање Давора Штефанека „Пут до  до врха Олимпа“.