Представа „Живот поред пута“ у којој учествује и публика

Почетак » Представа „Живот поред пута“ у којој учествује и публика » Вести » Представа „Живот поред пута“ у којој учествује и публика
Град Ваљево и Центар за културу вас позивају да учествујете на позоришној представи “Живот поред пута-Џивдипе каринг о дром“ у четвртак, 1. децембра 2011. године у холу Центра за културу у 16 часова.
 
Представа Ромског форум театра из Београда је намењена младој популацији, посебно ромској заједници, њиховим родитељима, саставни је део националне кампање против трговине људима. У представи коју је режирао Драган Ристић између осталих играју: Сретен Јовановић (Доктор), Хакија Ибрахими (Дад-отац), Сантијана Ибрахими (Цхај-кћи-Лулуђи), Романо Ибрахими (Цхаво-дечак), Клеј Џафери (Шваба), Александра Станчић (Пхен-сестра) и други.
 
“Живот поред пута” је прича о човеку који продаје своју дванестогодишњу ћерку Шваби, Рому из Немачке.  Кћи се на притисак оца невољно удаје за Швабу и ту настају проблеми. Шваба малтретира и тера на проституцију малолетну девојчицу по имену Лулуђи…и онда публика може да промени сам ток представе.
 
Представу „Живот поред пута-Џивдипе каринг о дром“ је омогућио Заједнички програм (ЗП) за борбу против трговине људима Високог Комесаријата за избеглице  Уједињених Нација (УНХЦР), Међународне организације за миграције (ИОМ) и Канцеларије Уједињених нација за борбу против наркотика и организованог криминала (УНОДЦ) у Србији, под покровитељством Глобалне иницијативе Уједињених нација за борбу против трговине људима (УН.ГИФТ). Програм је подржан од стране влада Белгије, Швајцарске и УН.ГИФТ-а у сарадњи са Владом Републике Србије.
 
Учествовање у представи је бесплатно.
 
 

Leave a Comment