Представљање изабраних дела Славена Радовановића

Почетак » Представљање изабраних дела Славена Радовановића » Актуелно » Представљање изабраних дела Славена Радовановића

На данашњој конференцији за новинаре одржаној у Сали Градског већа Славен Радовановић представио је своја изабрана дела, „Није било сунца“, „Приповетке“, „Креманска ружа“, Повест о спису Рајмонда Лила“, „Ударац витешком чизмом“, „Три дана, триста година“, „Обрнута црква“,  у издању „Еверест медиа“ из Београда.

Конференцији је присутвовао градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић који је подржао рад овог аутора.

„Можда је мало необично да у сали Градског већа држимо конференцију за новинаре са овом темом, али сматрам да је значајно да на неки начин извучемо из заборава оне људе који су у неком периоду били неправедно запостављени и који су својим стваралаштвом свакако заслужили пажњу не само Ваљева, него и шире. У време када је Славен Радовановић постао члан Удружења књижевника Србије то нимало није било лако, ни једноставно и захтевало је одређене резултате и референце које Славен свакако има. Град Ваљево је помогао штампање изабраних дела Славена Радовановића који је аутор и два филмска сценарија, као што је широј јавности познато, а то су филмови „Атоски вртови“ и „Нечиста крв“ за који је добио награду 1995. године у Врњачкој бањи. Славен је човек који је у мојој младости био интересантан као једна врло необична личност и творац необичних дела, али свакако јако вредних.  Лично сам највише волео приповетку „Краљ шаха“ из збирке „Колубара на небу“ где је осветљен лик градског човека Милана Филиповића. Још једном да нагласим да ми као Град  желимо да помогнемо оваквим писцима и свима онима који су запостављени,“ рекао је градоначелник.

Славен Радовановић се осврнуо на тежак пут ка успеху, на ком је наилазио на одбацивање и неприхватање од тадашњих културних и политичких челника и захвалио се на данашњем пријему и подршци градоначелника др Слободана Гвозденовића.

„Свака ће патња добити свој срећан исход, а ја сам живи пример тога. Захваљујући Ваљевцима а међу њима и мом пријатељу из детињства, др Слободану Гвозденовићу издигао сам се из пепела. На градоначелнику и његовим сарадницима је да покрену Ваљево са мртве тачке у култури, да све учине да сјај Ваљева поново заблиста,“ истакао је Радовановић.