Представљен Ловачки савез Србије

Почетак » Представљен Ловачки савез Србије » Вести » Представљен Ловачки савез Србије
Poseta_DŠ_2Posta_DŠ_1Poseta_DS_3Poseta_DŠ_2Poseta_DS_4

На 30. јубиларним „Тешњарским вечерима“ се представио  Ловачки савез Србије, који слави 120 година постојања. Штанд ловаца био је постављен на Десанкином тргу и привукао је велику пажњу посетилаца.

„Ловачки Савез је једна од најстаријих и најмасовнијих организација у држави, која окупља преко 85000 чланова. У Србији је изражена јака традиција народног лова и преко 90% наших ловишта  држе удружења грађана. Oва година je година промоције народног лова, па је Ловачки савез присутан на свим важним манифестацијама, регатама, биће и у Гучи и на „Смедеревској јесени“… Свечана академија, поводом јубилеја Ловачког савеза Србије,  планирана је 15. октобра у Београду“, рекао је председник Ловачког савеза Србије Драган Шормаз. Председник Шормаз је истакао да им је циљ да се појаве и представе свугде у Србији где се одржавају традиционалне манифестације, нарочито сада када славе јубилеј.

Он је похвалио рад оба ловачка друштва у Ваљеву и рад свих ловачких друштава у Колубарском округу, а посебно је похвалио рад и организацију убских ловаца.

Србија има велики потенцијал у овој области, али је потребно унапредити и пратеће садржаје и понуду за развој ловног туризма, како би ускладили законску регулативу са прописима Европске уније.