Представљен пројекат Хале спортова

Почетак » Представљен пројекат Хале спортова » Вести » Представљен пројекат Хале спортова
Пројекат будуће Хале спортова у Ваљеву синоћ су у Скупштини града представили стручњаци београдског „Енергопројекта“, којима је поверен посао наставка израде пројекта за овај објекат. Ова фирма је пре више од десет година урадила пројекат за спортску дворану у Ваљеву. Сада је тај пројекат ревидиран и будућа хала ће бити мања по димензијама, али са свим потребним садржајима, према стандардима кошаркашке асоцијације ФИБА и Јадранске лиге.
 

Архитекта Наталија Бојовић присутнима је представила пројекат ваљевске Хале, која ће се налазити поред Пољопривредне школе, на уласку у Ваљево из правца Београда.  Хала ће моћи да прими максимално 5.000 гледалаца и у њој ће се одвијати спортски, рекреативни и забавни садржаји. Поред терена за кошарку, у будућој спортској дворани моћиће да се одигравају и одбојкашке, рукометне и утакмице малог фудбала, такмичења у борилачким вештинама, гимнастици, да се одржавају концерти и сајмови. Пројектом је предвиђено да Хала поседује модерно опремљени прес центар, теретану, куглану и остале пратеће садржаје.
 
Према проценама стручњака из „Енергопројекта“, трошкови запослених и одржавања Хале, износили би 290.000 евра годишње. Процењује се да би будућа Хала могла да донесе око 300.000 евра годишње, који би се обезбедили од издавања 500 квадратних метара пословног простора, закупа Хале и терена у 200 термина годишње.
 
Град Ваљево је буџетом за 2010. годину издвојио 40 милиона динара за изградњу Хале спортова. У републичком НИП-у је конкурисао са око 200 милиона динара. Овај новац би био довољан за реализацију прве фазе изградње Хале спортова, која би била завршена до 2012. године. За комплетну изградњу спортског објекта у Ваљеву, потребно је око 850 милиона динара.
 

Leave a Comment