Представници Амбасаде Бугарске у Ваљеву

Почетак » Представници Амбасаде Бугарске у Ваљеву » Вести » Представници Амбасаде Бугарске у Ваљеву
Председник Скупштине града Ваљева Горан Лучић примио је потпуковника Антона Чолакова, помоћника изасланика одбране Амбасаде Републике Бугарске у Београду. У разговору, коме су присуствовали представници ХК „Крушик“, „Крушик акумулатора“, начелник Полицијске управе Ваљево Предраг Ђајић и члан Градског већа Александар Јовановић, оцењено је да су створени сви услови да сарадња између две земље буде унапређена у области војне индустрије.
 
Овом приликом Чолаков је нагласио да два народа, бугарски и српски имају доста сличности. „Приликом посете Вашем граду, имао сам прилике да се уверим у то да фабрика „Крушик акумулатори“ ради пуним капацитетом и схватио са њен значај за град Ваљево. Током данашњег обиласка оцењено је да има простора за проширење сарадње између Ваших локалних самоуправа и бугарских. Ја ћу о томе информисати амбасадора Бугарске у Београду и послати понуде које смо добили у фабрици. Ми знамо да је сарадња у области војних питања постојала и раније, а сада су се стекли услови да се сарадња настави“, рекао је Чолаков овом приликом у Ваљеву.
 
Председник Скупштине града Ваљева Горан Лучић овом приликом упознао је Чолакова са потенцијалима града, привредним, културним и туристичким, оцењујући да је Ваљево отворено за све видове сарадње у различитим областима, о чему сведоче и бројни контакти остварени у предходном периоду приликом званичних посета делегација, Амбасадора и представника Амбасада у Београду.
 
Помоћник изасланика одбране Амбасаде Републике Бугарске у Београду потпуковник Антон Чолаков, приликом посете Ваљеву упознао се са производним програмом „Крушик акумулатора“, техничким капацитетима ове фабрике, а након разговора са председником Скупштине града, посетио је и Народни музеј у Ваљеву.

Leave a Comment