Представници руског града Сочија у Ваљеву

Почетак » Представници руског града Сочија у Ваљеву » Актуелно » Представници руског града Сочија у Ваљеву
s2s3s4s5s6s7

Представници руског града Сочија које предводи одборник Јуриј Немцев и заменик директора Руског дома у Београду Василиј Галактионов били су са сарадницима у посети Скупштини града Ваљева. Госте из Русије примили су председник Скупштине града Милорад Илић, секретар Скупштине Ђорђе Павловић и најмлађи одборник Милош Ковачевић.
Сочи је град у Русији у Краснодарском крају, а налази се на обали Црног мора и једно је од омиљених летовалишта у Русији. Близу је граница са Грузијом и град је зимских олимпијских игара 2014. године.
Србија је изузетна туристичка дестинација и има велики потенцијал и било би добро да се успостави сарадња и изграде мостови пријатељства између градова Сочија и Ваљева, речено је током данашњег разговора.
„Између Србије и Русије као и њихових народа постоје традиционалне пријатељске везе, а такође и политичко руководство Србије је посебно добро са председником Путином, који је чест гост наше земље. Било би добро да са једним руским градом успоставимо пријатељску сарадњу, можда прво у туристичком смислу и стога ми је посебно драго што сте расположени баш за наш град. Најбржа би била туристичка сарадња за почетак, а оно што је занимљиво у тој понуди су српски манастири и цркве“ рекао је председник Илић.