Представници Ваљева у Фафенхофену

Почетак » Представници Ваљева у Фафенхофену » Актуелно » Представници Ваљева у Фафенхофену

Поводом реализације пројекта „Партнерство одрживог развоја јединица локалне самоуправе“, коју спроводи Град Ваљево заједно са немачким градом Фафенхофеном, у овом немачкмо граду је од 18. до 22. априла боравила делегација Ваљева- помоћник градоначелника Мирослав Пимић и Александра Томић из Кабинета градоначелника.

Они су присуствовали реализацији пројектних активности и низу састанака са представницима Фафенхофена – трећим градоначелником Роландом Дорфлером и члановима Градског већа, представницима организације „Пријатељство са Ваљевом“ и Јеленом Родић из Генералног конзулата Србије у Минхену. У Фафенхофену је одржана конференција и спроведене акције озлењавања јавних површина.

Пројекат „Партнерство одрживог развоја јединица локалне самоуправе“ је финансијски подржан у оквиру програма Сервисне службе за јединице локалне самоуправе једнога света, који спроводи организација Engagement Global по налогу немачког Савезног министарства за привредну сарадњу и развој.

Пројекат има за циљ креирање јавних политика на локалном нивоу усмерених према остваривању циљева одрживог развоја из Агенде 2030. Ваљево, као партнер на овом пројекту, угостиће представнике Фафенхофена од 2. до 6. маја, када ће се и у нашем граду реализовати пројектне активности.

Ваљево и Фафенхофен су за озелењавање јавних површина добили по седам хиљада евра, а тошкове посета делегација ова два града сноси организација Engagement Global.